RAHSIA MENJANA 5 ANGKA DENGAN SHOPPE!

Rahsia untuk menjana 5 angka sudah terbongkar Jika betul-betul serius untuk menjana pendapatan di Shopee, boleh tekan gambar di bawah:

Selasa, 13 Disember 2016

Kisah Benar Mangsa Banjir Tak Sedar Lelaki Yang Membantu Itu Sultan Kelantan..SEBARKAN


Kisah Benar Mangsa Banjir Tak Sedar Lelaki Yang Membantu Itu Sultan Kelantan..SEBARKAN
Tak tahulah cerita ini benar atau tidak.


Sukar nak dapat pemimpin yang begini. Kisah ini diperoleh dari FB menceritakan bagaimana lucunya apabila ada seorang lelaki yang sedang menolong dan membantu mereka yang menjadi mangsa banjir.


Malah lelaki itu turut sama menerima arahan daripada seroang tentera berpangkat Mejar.


Semasa waktu berehat


Sehingga ada seorang itu menegurnya dengan panggian abang….. hihihi..Rupa-rupanya itu sultan mereka. Sultan Muhammad V (Tuanku Muhammad Faris Petra)


Allahu Akbar
~Beliau datang tanpa wartawan, tanpa kamera, tanpa publisiti, drive sendiri mengharungi banjir utk melihat rakyatnya. Sewaktu banjir, beliau turut sama membantu kerja2 menyelamat sehingga org tidak sedar itu sultan mereka. Beliau juga menerima arahan dari seorang Mejar. Sewaktu berhenti rehat beliau turut minum dalam cawan polisterin dengan petugas2. Tiba2 beliau disapa..


“abg dari mana?”
“org sini juga ke?”
“mcm muka Tuanku la abg ni”


Beliau hanya tersenyum
Setelah menyedari yg disapa td adalah sultan mereka, kecut perut org td minta maaf kerana tidak tahu yang itu adalah sultan. Beliau hanya tersenyum malah memeluk org td. Tergamam Mejar yang ada kat situ, langsung tak reti nak bagi arahan mcm mula2 tadi.Ciri2 pemimpin begini kita mahukan. Menyusup keluar dari istana, membantu rakyat tanpa memperkenalkan diri. Moga Tuanku menjadi contoh pada sultan dan bakal2 sultan. Allahuakbar! Allahuakbar! Allahuakbar!